BNa
Apa itu Gout?
--> penyakit yang disebabkan oleh lebihan asid urik dalam badan

Golongan yang berisiko tinggi dapat gout?
--> Lelaki lingkungan umur 30 - 60 thn
--> Wanita putus haid

Gejala Gout
--> Biasanya menyerang jari ibu kaki
--> Jari ibu kaki jadi merah + panas + bengkak + sangat sakit
--> Selalu berlaku secara tiba2, kerap kali, semalaman
--> Boleh menyerang sendi2, mata kaki, tumot, lutut, pergelangan tangan, tulang belakang
--> Sendi jadi bisa dan berlarutan 1-2 minggu if tidak dirawat

Peringkat Gout
--> 4 peringkat ( Asimptomatik (tiada gejala) --> Interkritikal (serangan pertama, biasanya hilang dengan cepat)--> Akut (serangan kedua) --> Kronik (serangan yang kerap dan berminggu2) )


Komplikasi Gout
--> Kegemukan, Darah tinggi, hiperlipidemia, diabetes8


Kaedah rawatan
1. rehatkan sendi masa gout
2. ubat2an anti radang, ada kesan sampingan e.g sakit perut
3. ubat yg ada colchicine, berkesan tapi blh sebabkan loya, muntah, cirit-birit (with doctor's preskipsi)
4.streoid (with doc's prescription only)

What we need to do to avoid gout?
1. control your weight
2. eat good nutrition
3. avoid eating hati, paru2, ikan bilis, sardin, daging cincang, extrack daging, jeruk, kerang, udang, ketam, no bikarbonat drinks,
4. minum byk air

With Usana essentials and Usana biomega iii plus, insyaallah dapat mengubati gout anda.

why essentials ? why biomega III plus ? jeng je jeng
BNa

BEAUTIFUL WITH PREMIUM BEAUTIFUL
PENCETUS REVOLUSI PAKAIAN DALAM
PEMBENTUKAN KONTUR BADAN
BERTEKNOLOGI TINGGI FIR DI MALAYSIA
UNTUK
KECANTIKAN, KESIHATAN DAN KEYAKINAN
Sesuai dipakai sepanjang hari kerana kehalusan kelembutan dan keselesaan kepada kulit.

• PEMBENTUKAN KONTUR BADAN
• MEMBENTUK BADAN SECARA FIZIKAL
• MEMBENTUK DAYA KETAHANAN, MEMULIH & MERAWAT KESIHATAN DLM BENTUK RAWATAN ALTERNATIF (TERAPI FIR)
• MEMBENTUK SEMULA, MEMULIH DAN MENINGKATKAN KEBERKESANAN & KEHARMONIAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI

Keistimewaan FIR
1. Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
2. Meningkatkan kadar metabolism
3. Memperbetulkan dan memulihkan system pernafasan
4. Mengelakkan pertumbuhan bacteria
5. Mengeluarkan peluh asid
6. Mengalakkan tumbesaran lebih teratur
7. Mengekalkan kesegaran badan
8. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @ tempat yang sakit
10. Tidur lebih selesa @ nyenyak
11. Menghilangkan bau badan
12. Menghilangkan kulat dan fungus
13. Membersihkan udara dalam badan
14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
15. Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
16. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatic




Dapatkannya dengan pelan ansuran serendah RM99* sebulan!!!

(*tertakluk pada syarat2 dan selama 24 bulan)

BNa
TempohKesanRisikoKos
PembedahanBeberapa jamMungkin BaikTiada JaminanAmat Tinggi
SenamanBeberapa MingguMungkin BaikRisiko Kecederaan RendahBeberapa Hari
PilBeberapa HariBerkesanKesan Amat Tinggi
Premium BeautifulSerta-MertaAmat BerkesanTiada RisikoPaling Murah
BNa
hari pertama guna premium beautiful, terasa bila pakai girdle dier, kemas, rasa tulang belakang disupport..




kemdian bila pakai bengkung, terasa perut yang byk lemak nih terasa panassss je, macam dibubuh minyak panas..




mula2 bila nak pakai premium beautiful, terpikir macam mana nak buang air kecil / besar?.. tapi masa first day..in fact seminggu pakai, balik kerja baru terasa nak buang, mula2 rasa weird jugak, tapi kzaidah ckp itu normal sebab dia nak betullkan kembali rahim aku..waaa.. tapi betullah, lepas sebulan pakai, baru macam biasa je buang air kecil, tak susah mana pun kalau tengah pakai premium beautiful nak buang air, sbb kain dia bukan macam corset biasa, senang je nak diturunkan, dan senang je nak pakai balik

Premium Beautiful ada FIR yang aktipkan sel2 dalam badan without notice!!! BONUS tu





BNa
kalau anda adalah salah seorang yang macam saya, saya syorkan anda untuk mencuba PREMIUM BEAUTIFUL


WHY?


I used to have a back pain before. Dan sebelum ini saya tidak pernah terfikir yang PB boleh hilangkan my back pain until Kak Zaida approach me to try. I very sceptical about this thing, dan macam wonder, how this corset really boleh heal people. first day K zaida datang, I refuse to try

.

.

.

but my back pain getting really hurt, maybe because saya bekerja depan laptop and tak mengamalkan posture duduk yang betul makes it worst. then kak zaida datang lagi..this time around, saya cuba, cuba je, bukan salah pun (i thought)

.

.

.

when i first try the full corset, lebih2 lagi yang bra tu..mak aih sedapnya, rasa macam kena massage je kat belakang nih.. kak zaida suruh try sampai seminggu dan saya pakai pun sampai seminggu, tapi feel the different, my back tak rasa sakit lagi..in fact saya try tu saiz sederhana, gi mintak tukar saiz S, cepat betul berubah saiz.. and that's amazing..



so, for those yang have problem like me, contact me for free consultation and trial.


tak rugi try.. dan jangan biarkan tulang belakang anda jadi mangsa..


lama lagi nak pakai tulang belakang.. so peliharalah tulang belakang anda
ya


BNa
(Dipetik dari Majalah Rapi Disember 2010)

Terpanggil untuk buat post nih since ternampak perkataan "Kopi". aku terlalu addict dengan perkataan "caffein". Tempoh yang paling lama terputus hubungan dengan caffein adalah masa pregnantkan my son. but my second child, aku belasah je.

thus, for those yang nak diet, salah satunya adalah dengan minum kopi. the more u consume kopi the more kadar pembakaran lemak yang berlaku. tapi janganlah melampau sangat. itu tak sihat tu..hihihihih

yang kedua, of course drink plenty of plain water which i hate most. tapi mana-mana artikel ker aper ker..all mention how the water is so important to be included in our diet. makin banyak minum makin kurang lemak yang tersimpan. (tapi jgn sampai kembung perut laks)

yang ketiga, breakfast, yang ini mmg aku tak tinggal, sbb ia umpama macam jumpstart of the day, slalu yang paling ringkas aku akan amik oat, but now since dah ada nutrimeal, aku amik nutrimeal (eventhough aku mmg kurus) sbb aku nakkan tenaga yang berpanjangan

yang keempat, kunyah gula2 getah, yang nih aku tak berapa nak prefer sbb aku tak suka gula2 getah..hhihihihi,baik untuk senaman muka, segarkan nafas dan boleh bakar 11 kalori!!!

yang kelima,ketawa, haa..yang ni senang utk aku apply, kadang2 terlebih2 pulak..hihihih, kalau ketawa 10-15 minit sehari dapat bakar 50 kalori

yang keenam, marah, yang ni dikatakan dapat membakar sejumlah kalori, sebab kalau kita marah kita kuarkan energy, but aku rasa kalau kita tengah marah it;s better to alihkan the energy to something positive, dan aku penah buat, aku marah kat somebody, instead aku baling hp, aku amik kertas , aku lukis, and that's is a very best sketch yang aku penah sketch..tapi sayang at the end aku gumpalkan dan buang dalam tong sampah..hihihi

yang ketujuh, hubungan intim (untuk mereka yang dah kawin je tau), boleh bakar 300 kalori perjam.. mak aih...

yang kelapan, bercinta (tapi jgn melampau2 pulak) dan aku tak nak amik poin ni as rahsia diet, sebab this point is based on the observation done by McMaster U @Hamilton, so tolak poin ni.

yang kelapan, walking, yang ni konfirm leh bakar lemak, kalau boleh jln dengan laju, it's good for your heart also.kalau duk kat apartment, naik tangga..instead lift.
BNa
Bagi mereka yang mempunya masalah jantung, USANA mencadangkan pengambilan BIOMEGA III PLus & CoQuinOne
Apa itu CoQ10?
- bahagian yang penting dalam penghantaran elektron yg digunakan untuk menghasilkan ATP (adenosin 5-trifosfat) -->(sel yang menyimpan tenaga dlm molekul)

-ATP akan disentises --> dan digunakan oleh setiap sel dalam badan

-sel yang memerlukan tenaga yang paling tinggi akan mengandungi CoQ10 yang paling tinggi


Anda memerlukan CoQ10 sekiranya anda:-

- umur anda makin meningkat, ini kerana keupayaan utk serap dan sentesis CoQ10 makin kurang dan kuantiti CoQ10 yg tersimpan dalam tisu makin sedikit

- faktor pemakanan yang kurang sihat

- membuat senaman yang terlampau (bukan video terlampau ek ;P)

-persekitaran dan cuaca yang melampau


apakah sumber CoQ10 ?

-daging + ikan



Kelebihan Coquinone USANA

- mempunyai cukup 30mg CoQ10 + 12.5mg asid alfa lipoik dlm satu kapsul lembut
- bekalkan cukup antioksidan


HARGA PAKEJ JANTUNG SIHAT =RM 339 (FREE POSTAGE) !!!! PROMOTION NOW UNTIL 1 JANUARY 2011 RM 333 ONLY!!!!






BNa

On the last day of MAHA 2010, my soulmate asked me to pay a visit to MAHA 2010, it's a bit strange because he's not so into carnival, fiesta, expo and kind of like that, but i agreed to join the crowd. So I packed my littles kiddos stuff and expecting to reach there before magrib. The rain had accompany us all the way thru to the UPM Serdang. When we arrived at Gate A, there's a long queue heading to the car park entrance. No long waiting, my soulmate had a chance to park the car just 1 km to the expo. So we walked up till the station where there's a tractor that gives a free rides. that was my first experience with tractor, can't forget my son's face while he holding tight my soulmate pants.

yesS..it was really a MAHA, it was my first time to MAHA, so I was so excited. i was so regret of not visiting MAHA last 2 years. it was really2 happening. thus to cut it short, my soulmate bought 2 roses..i was fasinating by it;s color, thanks dear. then i was captivating by the lavender, so we bought 3 lavender but we got free 2 plants, one is lemon, and another one I couldnt remember but the function of it is to halau the mosquitos..

now my tiny garden is a 'live', full of energy, and keep me motivated all along..


BNa
Berat badan dah Naik???? Dah cuba macam2 tapi tak jalan? apa kata anda setkan mind n clearkan mind utk cuba PAKEJ COMPLETE KURUS USANA??

HANYA 5 HARI ANDA DAH BOLEH RASAKAN PERUBAHAN..


TAK CAYA?


MEH CUBA :p



KENAPA NUTRIMEAL USANA?

  • MEMPUNYAI PARAS GLYCEMIC INDEX YANG TERENDAH!!! (23)

  • ADA FIBRE YG KUALITI MANTOPPP!

  • MEMBANTU MENGURANGKAN LAPAR TETAPI STILL ADA TENAGA YG BERTERUSAN!!
  • SATU LAGI FACT! SETIAP PENGAMBILAN 15G OF NUTRIMEAL ACTUALLY DAH COMPLETE DAH PROTEIN, LENGKAP NGAN ASID AMINO DAN IA MEMPUNYAI KADAR LARUT YANG TINGGI!!!


APA KEBAIKAN DRPD LOW GLYSEMIC INDEX YANG RENDAH?

  • MEMBANTU DALAM MENGURANGKAN BERAT BADAN DAN MENGAWAL BERAT BADAN
  • MENINGKATKAN SENSITIVITI TUBUH KEPADA INSULIN
  • IMPROVE DIABETES
  • MENGURANGKAN RISIKO PENYAKIT JANTUNG
  • MENGURANGKAN TAHAP KOLESTROL DALAM DARAH
  • HELP U MANAGE SIMPTOM OF PCOS
  • KURANGKAN LAPAR TAPI RASA KENYANG DALAM WAKTU YANG LAMA
  • CARBS PROLONG PHYSICAL ENDURANCE
  • CUBA GOOGLE AND SEARCH FOR BENEFITS OF LOW GLYSEMIC INDEX (ngee ngee)

MACAM MANA PAKEJ INI BOLEH MEMBANTU?

LANGKAH 1: AMBIL NUTRIMEAL DENGAN ESSENTIALS DAN 2 BIJI PROFVANOL PADA WAKTU PAGI LEPAS BREAKFAST (iNGAT!! BREAKFAST PENTING TAU!)

LANGKAH 2: WAKTU TENGAHARI MAKAN NUTRIMEAL DENGAN ESSENTIALS

LANGKAH 3: SAMA MACAM LANGKAH 1

INILAH PROGRAM YANG KITA PANGGIL PROGRAM RESET 5 HARI!!

KALAU KITA MAKAN MAKANAN YG GLISEMIK RENDAH NI ACTUALLY DIA AKAN MEMBEBASKAN TENAGA PELAN2, DAN ACTUALLY TIDAK AKAN, ULANG BALIK, TIDAK AKAN MENYEBABKAN GLUKOSA DARAH NAIK ATAU TURUN DENGAN MENDADAK, SEBAB ITU ANDA TIDAK AKAN BERASA LAPAR DENGAN CEPAT DAN TAK RASA PUN NAK MAKAN



HANYA SPENT RM155 FOR NUTRIMEAL, RM 233 FOR ESSENTIALS AND 1 PROFVANOL FOR ONLY RM153




*** GRAB NOW FOR ONLY RM 450 INCLUDING FREE POSTAGE!!!! ****


CABAR DIRI ANDA SENDIRI DENGAN PROGRAM COMPLETE KURUS 5 HARI*

SURE X NYESAL

JANJI MAINTAINNNnnnnnnnN


*displin kena ada, & keputusan berlainan setiap individu

BNa
USANA juga ada menawarkan solutions untuk penyakit kulit yang serius seperti :

  • jerawat batu
  • ekzema
  • hilang pigmentasi kulit
  • keradangan kulit
  • ruam
  • sakit kulit yang kronik ( psoriasis / psoriatic arthritis )

USANA mencadangkan pengambilan USANA ESSENTIALS & USANA CoQUINONE





Kenapa CoQuinone Usana?
1. ada cukup 30mg CoQ10 & 12.5 mg asid flipoik alfa dlm setiap kapsul
2. membekalkan CoQ10 dengan cepat dan pantas dlm kuantiti yg tinggi
3. dh diuji secara makmal & dah penuhi spesifikasi USP for keseragaman dan penyepaian.

1 botol mengandungi 56 tablet dan dimakan sebiji sehari selepas makan
Harga: RM 225


Kenapa ESSENTIALS?
1. utk pastikan setiap sel manusia dpt nutrien yang ckup dan optima
2. AO Pro untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan dan melawan kerosakan yang dibawa oleh radikal bebas
3. Bekalkan asas pemakanan yang diperlukan seharian
4. Tekanan, stress, pencemaran alam sekitar adalah faktor yang menyumbang kepada pembentukan radikal bebas dan AOPro bekalkan antioksidan yang bermutu dan berkualiti tinggi (bio -available)
5. AOPro jugak membekalkan zat2 yg diperlukan oleh badan kita
6. Chelated Mineral juga berfungsi utk melawan kerosakan akibat radikal bebas nih, dengan jumlah mineral yang seimbang
7. Ini penting utk pemeliharaan fungsi metabolism dan sistem imunisasi yang sihat

2 botol contains 168 tablets, makan 3 biji sehari lepas makan dengan harga RM233 sahaja !!

******************************************************
BUY A COMPLETE SET OF THIS PAKEJ FOR ONLY RM 450 !!! FREE POSTAGE AND FREE GIFT ********************************************************

* NOTES: results mungkin berbeza utk setiap individu. Jumpa doktor sekiranya terdapat simptom2
BNa
:: GRAB THE BEST SUPPLEMENT HERE AS THE PROMOTION PRICE WILL ENDED BY THE END OF NOVEMBER !!!

YES.. ONLY 2 DAYS LEFT BEFORE THE DUE DATE !!


HURRY !!! WHILE STOCK LAST!!!!
BNa

TANDA-TANDA RESDUNG



Tanda-tanda Awal

  • hidung berhingus, berbau busuk dan tersumbat.
  • sakit kepala di bahagian dahi dan pipi terutama sewaktu tunduk dan sujud.
  • tekak sentiasa berkahak dan batuk sebab hingus kuning hijau boleh terkumpul kat bahagian tekak


    Tanda-tanda penyakit resdung mengikut bahagian badan :

  • Rongga Dahi

    - Migrain atau sakit kepala

    - Kelemumur atau gatal-gatal kulit kepala

    - Keguguran rambut


  • Rongga Mata

    - Gatal mata, mata berair, bengkak atau sakit

    - Penglihatan kabur


  • Rongga Hidung

    - Selsema / bersin berpanjangan

    - Hidung tersumbat / bernanah / berbau

    - Kurang deria bau

    - Sakit di pangkal hidung


  • Rongga Telinga

    - Gatal dalam lubang telinga

    - Telinga sakit / bernanah / berbau

    - Masalah pendengaran


  • Rongga Pipi

    - Masalah jerawat

    - Kemerahan di bawah mata dan pipi

    - Rasa sakit / gatal di muka


  • Rongga Mulut

    - Gusi bengkak / berdarah / bernanah

    - Gigi longgar / sakit


  • Dada

    -Batuk

    -Lelah dan berkahak

    - Gatal dalam kerongkong

    - Jerawat di tengkuk / dada / belakang

    - Gatal-gatal badan


  • Usus Besar / Kecil

    - Pembiakan cacing kerawit

    -Buasir / berak berdarah

    - Dubur bengkak


  • Kaki / Tangan

    - Makan air di celah jari

    - Kuku makan cekam


    More info click http://www.sihatselalu.com.my/2009/12/komplikasi-dan-tanda-resdung-sinusitis.html



    RAWATAN RESDUNG CARA USANA

  • SET ESSENTIALS PLUS PROFVANOL




    RAWATAN2 LAIN

  • Guna rokok resdung
  • Guna lipas
  • Ubatan herBa
  • Masker resdung
  • Sabun anti resdung
  • Berpantang makan
  • Minyak kelapa dara



    TESTIMONIALS USANA BAGI RAWATAN RESDUNG


    Testimoni 1

    Me, myself dah ada tanda-tanda resdung, hidung tetiba asyik terbau benda busuK..ingatkan mmg ada benda busUk tapi cari- cari tak jumpa, then notice bila nak sujud, sakit giler kat bahagian dahi. I goggled the net, and mmg sah I dah ada resdung. Futhermore, I suka makan seafood. Mmg layakla kan….


    So, I took set essentials and profvanol, after 2 weeks, hidung dah tak rasa tak tersumbat, bersin kurang, tak macam dulu, sampai tak ckup napas bersin, la nih 1-2 kali in the morning..(I consume twice daily) (*kesan mungkin berbeza untuk setiap individu), so I'll continue makan this package, until I rasa betul2 bebas dari resdung!.. insyALLAH…


    OR GOTO YOUTUBE.COM AND SEARCH FOR USANA TESTIMONIALS..there's a lot of positive feedback there..so cheCK it out!



    …. AND I'M WAITING FOR YOU TO GIVE YOUR TESTIMONIALS HERE!!!!!



BNa

:: ESSENTIALS SET (168 tablets per bottle)

REGULAR PRICE = RM 233 ==>PROMOTION PRICE=RM194

::ACTIVE CALCIUM PLUS
REGULAR PRICE=RM97.00 ==>PROMOTION PRICE=RM81.00

:: BIOMEGA III PLUS
REGULAR PRICE=RM114 ==>PROMOTION PRICE=RM94.00

::CoQUINONE
REGULAR PRICE=RM225.00 ==>PROMOTION PRICE=RM190.00

::POLY C
REGULAR PRICE=RM105 ==>PROMOTION PRICE=RM88.00

:: PROCASA II

REGULAR PRICE=RM113.00 ==>PROMOTION PRICE=RM95.00

::PROFLAVANOL
REGULAR PRICE=RM153.00 ==>PROMOTION PRICE=RM128.00

::VISIONEX
REGULAR PRICE=RM158.00 ==>PROMOTION PRICE=RM132.00

::PEACH MANGO FIBERGY/ ALMOND CRÈME FIBERGY
REGULAR PRICE=RM132.00 ==>PROMOTION PRICE=RM110.00

::NUTRIMEAL FRENCH VANILLA/ DUTCH CHOCOLATE/WILD STRAWBERRY

REGULAR PRICE=RM155.00 ==>PROMOTION PRICE=128.00

::SENSE GENTLE DAILY CLEANSER
REGULAR PRICE=RM85 ==>PROMOTION PRICE=RM70

::HYDRATING TONER
REGULAR PRICE=RM85==>PROMOTION PRICE=RM70

::DAYTIME PROTECTIVE EMULSION (WITH SUNSCREEN)
REGULAR PRICE=RM173 ==>PROMOTION PRICE=RM145

::NIGHT RENEWAL
REGULAR PRICE=RM173 ==>PROMOTION PRICE=RM145

::PERFECTING ESSENCE
REGULAR PRICE=RM225 ==>PROMOTION PRICE=RM190

::EYE NOURISHER
REGULAR PRICE=RM126 ==>PROMOTION PRICE=RM106

::RICE BRAN POLISHER
REGULAR PRICE=RM85 ==>PROMOTION PRICE=RM70

::NUTRITIOUS CRÈME MASQUE
REGULAR PRICE=RM99 ==>PROMOTION PRICE=RM83

::BLANC BALANCE BRIGHTENING MOISTURE MASQUE
REGULAR PRICE=RM253 ==>PROMOTION PRICE=RM211

*price will be updated regulary..pls keep u'rself updated :)

BNa
  • ~ senjata utama dalam menghindari serangan jantung

  • ~ membantu dalam merendahkan tekanan darah

  • ~ membantu dalam mengawal inflammation dalam dinding arteri yang boleh membawa kepada pembekuan

  • ~ regulate heartbeat

  • ~ penting untuk fungsi otak

  • ~ membantu mengurangkan tekanan

  • ~ ambil dalam 2800-3000mg DHA and EPA dalam seminggu bagi mereka yang ingin ubati penyakit jantung

  • ~ bagi ibu yang mengandung, dapat mencegah sebarang komplikasi semasa mengandung spt kelahirang pra-matang dan juga tekanan darah tinggi

  • ~ kajian menunjukkan bahawa pengambilan omega-3s dapat meningkatkan IQ baby yang sedang menyusu

ONLY 2 CAPSULES DAILY = RM 3.35* PER DAY FOR YOUR COMPLETE NUTRITION !!!


GET ONE TODAY!!


CALL/SMS 0192223454 NOW!

*BASED ON PROMOTION PRICE

BNa
haLoh..belum terlambat utk mengucapKan salam maulidur rasul 1431, ingat plan cuti kali ni nak balik kampung, tapi husband laks terlibat dalam perarakan maulidur rasul kat putrajaya..what an experience he had!

anak2 dah tiDo..boring pulak nak tengok tV..kebetulan asiK citer sama je berulang2 (:tapi berbyr?) so i decided to read my first "Shape" magazine..lama dah beli..tapi tak khatam abeh lagik..

then i came accross one section yang really captivated me to keep on reading.."when you need to take a supplemet", ada byk factor but salah satunya ialah untuk ibu yang sedang mengandung, sebabnya selain kena amik folate and calcium, rupa-rupanya ibu yang sedang mengandung mmg kena amik Omega-3s,


" this healthy fat ( particularly DHA, one of the types found in fish) helps the baby's brain neurons and vision receptorss develop" ~ Somer


bukan itu sahaja, study yg dilakukan oleh Journal of Pediatrics menunjukkan bahawa ibu yang mengambil lebih DHA semasa mengandung akan mempunyai bayi yg memperoleh skor yang tinggi dalam vision and motor skill tests berbanding ibu yang kurang mengambil DHA.


tapi malangnya purata ibu yg ambil DHA ni lebih kurang 84mg je, kurang 1/3 (300mg) dari syor yang dicadangkan..maybe sbb bau ikan? or maybe takut ngan mercury? jgn riso, saper yang tak tahan bau ikan, cuba vits yang base alga or makan je 1 DHA-fortified egg (135mg) or 2 servings of fatty fish per week ...


OR


dapatkan BIOMEGA 3 PLUS je kat sini ;P

  • Free from heavy metals and other contaminats
  • free from trans-fatty acids
  • contains natural lemon oil - reduces fishy aftertaste
  • each capsules contains TWICE the amount of DHA and EPA
  • also contains 100 IU of vitamin D per capsules

ORDER NOW!!!!!

call/ sms 0192223454

BNa
YES! IT'S TRUE ..





I'M LOOKING FOR A SERIOUS BUSSINESS PARTNER TO EXPAND MY BIZ..


EMAIL/ SMS ME
FOR FUTHER INFORMATION!!!
BNa
Ada fact mengatakan kalau nak bakar lemak tu kena
makan byk protein..dan mmg betul pun sebab
otot terbentuk daripada protein, dan kalau kita nak bentuk
kita punya muscle, kita mmg kena amik protein..
sumber protein ni pulak mudah je nak dapat macam telur, daging,
keju ataupun serbuk protein

actually sel badan kita secara constantnya selalu tukar ke baru..
tisu badan sebenarnya terbentuk dari protein yang mana
sel yang mati akan ditukar kepada yang baru..sel2 baru yang
menggantikan sel yang lama sebenarnya tak serupa dgn yang lama
since ia gone through multiple biological process

kajian sains membuktikan bahawa 99% atoms yang terdapat
dalam badan kita akan diganti dalam masa setahun.
setiap sel dalam badan kita selalu 'dikitar' semula.
jadi protein digunakan untuk membentuk sel yang baru.
kulit, rambut, tulang, hormon dan antibodi terbentuk daripada
protein.Selain air, protein merupakan bhn terpenting dlm
badan. protein pula terdiri drpd karbon, hidrogen dan oksigen tapi
kalau nak compare dengan nutrien yg lain, protein satu2nya
yang bawak nitrogen dalam badan,thus by measuring the amount of nitrogen in
ones excreta, compared to the amount taken in,
kita dpt agak berapat jumlah protein yg diperlukan tuk
muscle growth, kalau differentnya +ve then otot terbentuk, kalu -ve then body kita
akan bentuk muscle dier sendiri tuk produce tenaga. protein akan dipecahkan jd unit yg kecik sampai jd acid amino thus kalau kita kurang asid amino tu yang jd muscle loss tu...

so makanla makanan yang boleh kasik jumlah protein yang perlu tuk badan supaya takderla lemak2 yang kumpul kat badan especially kat perut nun

::sumber dari google



Fakta Nutrimeal Usana
  • makanan seimbang yang mengandungi kandungan protein yang berkualiti, karbohidrat, diet fibre dan byk micronutrients
  • setiap pengambilan nutrimeal provides 15g of complete protein, yang ada sumer keperluan asid amino dalam optimal ratios dan dalam keadaan terlarut yang tinggi
  • low glycemic carbohydrate and fibre nutrimeal ada low-glycemic index of 23, membantu mengurangkan karbohidrat cravings dan deliver tenaga berterusan sepanjang hari, setiap pengambilan ada 8g dietary fibre yang kualiti tip top


BNa
How to Lose your WEIGHT in 5 Days?

Nak KuruS Cepat?


with RESET PROGRAM by USANA mampu menjadikan impian anda menjadi kenyataan!!!


Bagaimana caranya?
HOW?



JUST FOLLOWS THIS 3 SIMPLE STEPS!



  • Breakfast [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]
  • Lunch [Nutrimeal + Essentials ]
  • Dinner [ Nutrimeal + Essentials + 2 Proflavanol ]


* Program RESET 5 HARI adalah program pemakanan seimbang yang mengandungi makronutrien ( protein berkualiti tinggi, karbohidrat yang baik dan lemak yang sihat) dan mikronutrien ( vitamin, mineral dan antioksida). Program ini MUDAH sahaja.


* Hilangkan keinginan untuk makan - sebagai asas kepada diet yang berkhasiat, makanan GLISEMIK RENDAH membebaskan tenaga secara perlahan dan tidak menyebabkan glukosa darah naik atau turun dengan mendadak. oleh itu anda TIDAK AKAN BERASA LAPAR dengan CEPAT dan TIDAK RASA keperluan utk makan, ini MEMBANTU anda mengurangkan berat badan




TRIAL PACKAGE AVAILABLE NOW!!!

SMS/CALL/EMAIL FOR MORE INFO


AVAILABLE IN 3 FLAVOURS ( COKLAT, VANILLA, STRAWBERRY )







BNa

walaweIH...after 6 days consuming Visionex, my eye sight becaming slightly better.. my double viSion reducIng, it's still there..but it reducing!.. all after 6 days !!! after this I want to take PROFLAVOL for a better results..because in proflavol, it contains proanthocyanidins (one of the bioflavonoids), the shape is like a seed grapes..


BNa
Dengan mengamalkan PROFLAVANOL dalam kehidupan seharian kita..insyallah masalah-masalah seperti



Masalah Rambut Gugur

Memutihkan Kulit
Mengatasi Jeragat
Awet Muda
Darah Tinggi
Kencing Manis






..Insyaallah berkesan...




IANYA HALAL! BERMUTU ! TERSENARAI DALAM TOP-RATED SUPPLEMENTS!

HARGA HANYA RM153 ONLY (90 TABLETS) FREE POSTAGE!!




*recommended to take with ESSENTIALS



BNa
Adakah ianya Lengkap?
Diet yang baik mesti mempunyai pelbagai nutrien yang diperlukan oleh badan macam vitamin, galian, dan bhn anti-pengoksidaan eg,bioflavanoids, asid alpha lipoik and koenzyme Q10. Byk formula "multi" kat market tapi takde nutrien yang betul2 berharga for the body

Adakah ianya Seimbang?

Adakah ianya Mujarab?

Adakah ianya Bio-Available? (mudah utk diserap?)

Adakah ianya Selamat?

..so tanya diri anda dulu sebelum beli supplemen..pastikan ianya BERBALOI dengan wang yang anda laburkan...

adIOs amIGos!
BNa
How our cells are damaged?

Free radicals are highly destuctive molecules, because they are missing an electron, they DESTROY healthy molecules by STEALING their electrons and making them into FREE radicals too.This causes a chain reaction of damage to various parts of our cells.

Free radicals can result from our environment. Free radicals are also produced by our body in the process of burning food for energy. We CANNOT avoid them, BUT we CAN neutralisr their action.

Why healthy diet helps

FOOD esps. fruits and veggies, supplies many types of antioxidants, which DONATE their extra exlectrons to neutralise free radicals. Eating a variety of healthy diet is difficult. Researchers BELIEVE that supplementary antioxidants are necessary for combating free radicals in addition to the body's normal defense systems

..till then..taTah

BNa
hari nih first day aku consume the usana essentials, biomega, polY C and viSioneX..
hopefully it works for me !!





Cara aku makan :




-->Essentials (3 capsules ) x 2 = 6 bijiK capsules (capsules dier agak besaR punya)

-->PolY C ( sebijiK)

-->BioMega (2 BijiK pun besar punya) shining lagi

-->VisIOneX (2 BijiK)






Sebelum nih aku makan VitaHealth tuk mata rega after 20% diskaun it's about RM70+ tapi recommended makan 1-2 capsules twice daily..but after a month aku consume..belum nmpk perubahan lagik..mata still not in my fully satisfaction..so bermula hari nih aku nak test pulak visionex for a month..mana tau berkesan or it just sama jer..have to be honest lah pada dirIk sendiri..so target aku spec free macam dr zainudin (top2 leader usana)
BNa
La nih, aku tengah nak consume Usana Essentials, try tengok kalau2 sumer toksik-toksik kat badan aku nih dah clear..and at the same time, aku tengah try VISIONEX tuk mata aku yang makin nak expired..asal petang je double vision..signboard pun leh nampak double..aku pun try PolyC konon tuk kulit..sebab sejak lahirkan myamir and myamirah..kulit aku rasa macam hampeh dan gataL2..tuk habby ..aku nak suh dier consumer Active Calcium Plus sebab dier asik kompLen sendI lenguh2..nak pakai lama lagik tu...ahA..satu lagi..aku nak makan BiOMega tuk otak aku yang berkarats nih..

so aku ucapkan selamat berjaya pada diri aku sendiri

table kat bawah nih aku summarizekan hasil carian kat google..

hadioS amiGos
KategoriPenyakitSaranan
AIDS/HIV JANGKITAN AIDS/HIV USANA Active Calcium Plus
AIDS/HIV JANGKITAN AIDS/HIV USANA Active Calcium Plus
ALAHAN ALAHAN MAKANAN USANA Active Calcium Plus
ASMAASMA/ALAHAN USANA Active Calcium Plus
CANCER KANSER PROSTATE USANA Active Calcium Plus
CANCER KETUMBUHAN KELENJAR OTAK USANA Active Calcium Plus
HATIHATI USANA Active Calcium Plus
HYPERAKTIF/LEMAH DAYA TUMPUAN KURANG DAYA TUMPUAN/HYPER AKTIF USANA Procasa
IMUNISASI MEMBINA SISTEM IMUN TUBUH/MELAWAN JANGKITAN VIRUS USANA BiOmega III Plus
IMUNISASIMEMBINA SISTEM IMUN TUBUH/MELAWAN JANGKITAN VIRUSUSANA BiOmega III Plus
IRON BERLEBIHAN IRON USANA BiOmega III Plus
JANGKITAN JANGKITAN KULAT/YIS USANA BiOmega III Plus
JANGKITAN JANGKITAN VIRUS USANA BiOmega III Plus
JANTUNG JANTUNG/STROK USANA BiOmega III Plus
JANTUNG LEMAH OTOT JANTUNG USANA CoQuinone
KAKI RESTLESS LEGS SYNDROME(GANGGUAN PADA KAKI) USANA CoQuinone
KENCING MANIS KENCING MANIS 1 USANA CoQuinone
KULIT KULIT/EKZEMA USANA CoQuinone
KULIT HILANG PIGMENT KULIT USANA CoQuinone
KULIT KERADANGAN KULIT USANA CoQuinone
KULIT KULIT KRONIK(PSORIASIS/PSORIATIC ARTHRITIS) USANA CoQuinone
KULIT KULIT/EKZEMA USANA CoQuinone
KULIT ROSACEA(JERAWAT BATU) USANA CoQuinone
KULIT RUAM KULIT USANA CoQuinone
KULIT SAKIT KULIT USANA CoQuinone
KULIT JERAWAT USANA CoQuinone
LETIH KELETIHAN KRONIK USANA CoQuinone
MATA MATA USANA PolyC
MIGRAIN SAKIT KEPALA/MIGRAIN USANA PolyC
MUKA LUMPUH OTOT MUKA USANA PolyC
MULUT SJOGREN'S SYNDROME(MULUT) USANA PolyC
OTAK ALZHEIMER'S(PENYAKIT OTAK) USANA Proflavanol
OTAK SCHIZOPHRENIA(GANGGUAN OTAK) USANA Proflavanol
OTOT LEMAH OTOT USANA Proflavanol
OTOT OTOT(POLYMYALGIA RHEUMATICA) USANA Proflavanol
PARU-PARU KEROSAKAN PARU PARU PADA KANAK KANAK USANA Proflavanol
PARU-PARU PARU PARU USANA Proflavanol
PARU-PARU RADANG PARU PARU USANA Proflavanol
PERNAFASAN GANGGUAN PERNAFASAN SEMASA TIDUR USANA Proflavanol
PERUT REFLUX ESOPHAGITIS(GANGGUAN PERUT) USANA Proflavanol
PUTUS HAID MENOPAUSE/PERIMENOPOUSE USANA Proflavanol
RAHIM PENYAKIT DALAM RAHIM USANA Proflavanol
SARAF LUMPUH SARAF USANA Proflavanol
SARAF SARAF(MULTIPLE SCLEROSIS USANA Proflavanol
SARAF SARAF(PARKINSON'S DISEASE) USANA Proflavanol
SARAF SARAF(PERIPHERAL NEUROPATHY) USANA Proflavanol
SAWAN SAWAN USANA Proflavanol
SENDI RHEUMATOID ARTHRITIS(SENDI) USANA Proflavanol
SENDI SENDI USANA Proflavanol
STRESS KEMURUNGAN USANA Proflavanol
TEKANAN DARAH TINGGI TEKANAN DARAH TINGGI USANA Proflavanol
TELINGA DENGUNGAN DALAM TELINGA USANA Proflavanol
TELINGA TELINGA USANA Proflavanol
TIROID TIROID KURANG AKTIF USANA Proflavanol
TIROID TIROID TERLEBIH AKTIF USANA Proflavanol
TISU REFLEX SYMPHATHETIC DYSTROPHY(PADA TISU) USANA Proflavanol
TISU SCLERODERMA(KERADANGAN TISU PENGHUBUNG) USANA Proflavanol
TISU TISU PENGHUBUNG USANA Proflavanol
TULANG TULANG USANA Proflavanol
TULANG TULANG BELAKANG USANA Proflavanol
TULANG TULANG REPUT USANA Proflavanol
USUS GANGGUAN USUS USANA Proflavanol
USUS GANGGUAN USUS USANA Proflavanol
USUS KERADANGAN PADA USUS USANA Proflavanol
BNa

Lately I came across reading a book written by Hamidah Sulaiman and Farrah Dina Yusop on their book titled “Mendidik Anak Genius”. Overall, the content is good, the writer managed to discuss thoroughly on how to train our children to be a genius from infants till 4 years and above.

Tapi of course, nak educate our children nih mesti bermula dari alam rahim lagi, baca al-quran, jaga peribadi, emosi, dan bagi saya paling penting adalah pemakanan yang sihat, :no junk food please: dan rajin2lah berckp dgn baby, ckplah “baby nih bijak nih”, “baby ummi nnt soleh nih” ;P

So, kat sini saya summarizedlah what I read

Baby (from birth—>6month)
1. Buat aktiviti yg blh ransang 5 deria utama, make sure ada eye contact,make sure give respons (eg kalau baby gelak,kita pun kenalah gelak sama, thee hee heee)

2. Biarkan baby explore their punya body, jgnlah asik dukung jer, letak kat lantai, biar dia explore kaki dia, tgn dia etc, try geletek dia.

3. Kalu baby dah cecah umur 4 bulan lebih, try introduce dier dgn variety of objects (eg, kain kesat, kain lembut etc) sebab time nih dier dah boleh pegang dah.

4. Kasi baby mainan bunyi, macam itik yang bila tekan bunyi tu.

5. Kemdian try kasik object in any shapes, (empat segi, bulat etc)

Baby (6 month—>1 thn)
1. Cuba kasik mainan yang berbunyi, cth dram

2. Main sorok-sorok and watch reaction dia

Then dalam buku ni pun ada describe dengan detail aktiviti-aktiviti yang boleh merangsang anak..worth reading lah orang kata..

Until then see ya!

BNa
Usana Biomega III Plus


:: new Upgrade for a better great nutrition !!!


Q: Apa kelebihan BiOmega yang baru ini dengan yang lama?
A: BIOMEGA yang baru ini mengandungi 100 IU vitamin D dalam hanya 1 kapSul (wOw!). Ia juga mengandungi lemak lemon untuk mengurangkan rasa hanyir iKan

Q: Kenapa vitamin D ditambah dalam BiOmega ini?
A: Vitamin ini sebenarnya terkandung dalam pola makanan yang tertentu dan sebenarnya boleh dihasilkan oleh tubuh kita sendiri melalui pancaran sinar matahari. Tahap pencaran sinar matahari dan pilihan diet, itu semua mempengaruhi kandungan Vitamin D dalam badan kita. Pakar kesihatan sekarang mempercayai bahawa, kita semua ni tidak mempunyai vitamin D yang cukup.Oleh itu, kedua-dua omega 3 fatty asid dan vitamin D ini adalah penting untuk kesihatan kita dimana lemak ikan adalah medium yang paling berkesan untuk vitamin D sebab lemak dia mudah terlarut.

Q: Adakah BiOmega ini bebas daripada heavy metals dan lain-lain contaminats?
A: BIOMEGA mengandungi lemak yang diperlukan yang diperoleh daripada lemak ikan tulen yang bermutu tinggi. Penulenan proses yang disebut sebagai high vacuum molecular distilltation inilah yang membuang semua heavy metals, organic contamintats dan pesticides, dan yang paling best dia distilled 2 KALI untuk memperoleh ketulenan yang tinggi. BIOMEGA ini juga bebas asid trans-fatty.

Q: Kalau macam tu, apa sumber ikan yang digunakan dalam BiOmega nih?
A: Sumber dia dari deep-sea cold water (EE sejuknya) yang ada ikan salmon,tuna, herring,mackerel dan anchovies

Q: KanaK-kanak boleh makan ke?
A: Actually tak digalakkan untuk budak yang berumur 18 thn ke atas sebab keperluan nutrisi nih berbeza antara orang dewasa dan kanak2, tapi sebenarnya berguna untuk sesetengah kanak2 under certain circumtances, tapi selepas dapat recommendation dari physician atau health provider.Then capsules nih besar untuk ditelan..

Q:Bolehkan wanita mengandung mengambil BiOmega ni?
A: BOLEH!..malah sangat digalakkan sebab kajian menunjukkan keperluan fatty acids ni penting untuk perkembangan bayi tapi kebanyakkan wanita mengandung lack of this nutrition. So dalam tempoh mengandung tu, amalkanlah omega-2 fatty acid nih dalam makananan yer, penting tau utk perkembangan otak baby, penglihatan baby lebih2 lagi last trimester tu..



nak tau maklumat details ? Klik http://www.usana.com/


THis great product comes with 56 capsules/bottle (recommended to take 2 caps per day) for only RM105 !!!!!



BNa

BNa





GLYSEMIC INDEX: 25 (low) + 15G PROTEIN + 8G FIBER


Switching to eating mainly low GI carbs that slowly trickle glucose into your blood stream keeps your energy levels balanced and means you will feel fuller for longer between meals.



Benefit From LOW Glysemic Index (GI)


*Low GI diets help people lose and control weight

*Low GI diets increase the body’s sensitivity to insulin

*Low GI carbs improve diabetes control

*Low GI carbs reduce the risk of heart disease

*Low GI carbs reduce blood cholesterol levels

*Low GI carbs can help you manage the symptoms of PCOS

*Low GI carbs reduce hunger and keep you fuller for longer

*Low GI carbs prolong physical endurance

*High GI carbs help re-fuel carbohydrate store after exercise
Flavours available : yuMMy chocolate , yumMY vaniLLa and yuMMy sTrawberRy
All this for only RM128 !!! GRAB noWW
BNa

Usana Range of Products


Why Usana Essentials?

1. provide a broad range of essential vitamins, minerals, antioxidants, and other micro nutrients to maintain long-term health and well-being.
2. increase the immunizations cells
3. lower the cholesterol
4. balance the blood pressure
5. control the content of sugar in the body
6. reduce the risk of cancer, strok and heart attack7. remove toxic
8. good for those who has asthma
9. fix the damage cell


It's combination of 2 great products which packaged as one which are:

  • AO PRO, a comprehensive formula of vitamins, antioxidants, and other important nutrients that every adult needs every day for efficient cellular metabolism and to counteract the damaging effects of free radicals.
  • CHELATED MINERAL, a full-spectrum blend of essential minerals and trace elements in a balanced, highly bioavailable formulation. When taken together with AO PRO, these supplements complete the nutritional foundation for every adult.

This great product for only RM195 (PROMOTION PRICE ) with 84 tablets/bottle


:: We also need an Optimizers !!

Proflavanol
It's an extensive nutritional products that will complete your nutritional program. Just in 2 steps, your body will have the most complete nutrional needs. Provides an antioxidant formula based on a synergistic combination of grape seed bioflavonoids and Poly C

1. help to reduce hair falls
2. nourish the uterus, able to heals uterus tumors
3. fixing the damage cells
4. neuralizing free radicals
5. good for skin supplement ( to prevent pigmentation and pimples)
6. strengthen your heart

* Note: not suitable for pregnant women


This great product for only RM130 (PROMOTION PRICE ) with 90 tablets/bottle

BiOmega
Containing EPA and DHA to support health, promote optimal growth and development

1. reduce the tendon strength
2. good for skin supplement
3. anti flamation
4. lower the risk of having strok
5. increase the good fat (HDL) and reduce the bad fat (LDL)
6. smoothen the blood circulation
7. contains EPA and DHA which is good for memory
8. suitable for pregant women and nursing mama
9. reduce stress

This great product for only RM90 (PROMOTION PRICE ) with 120 tablets/bottle



PoLyC
1. Build immune to disease
2. Antioxidant (important in the waterlogged body,
plasma and help cells that have been damaged as a result of free radicals)
3. Formation of collagen (cartilage, muscle & refine skin)
4. important for wound healing
5. improving delivery of calcium and serum

*Note: can be used by patients because gastric PolyC present in minerals form askorbat



Active Calcium Plus

1. Strengthens bones and teeth
2. Helps relieve pain nerves
3. Magnesium as amino acids and carbohydrate metabolism
4. Reduce the problem bellow
5.Enzyme catalyst
6.Help activate problem with coral calcium saturated (stones) and release it through the excretory system

** Not just calcium but also provide increased capacity for calcium absorption cell (vitamin D3).

This great product for only RM87 (PROMOTION PRICE ) with 112 tablets/bottle


Visionex
1. A formulation to help maintain good health
2. Contains lutein, an antioxidant that appears to reduce harmful free radicals in various parts of the body
3. Mineral called Lutein Anti-oxidants can lead to blood vessels in the most delicate organs of the human eye








This great product for only RM135 (PROMOTION PRICE ) with 56 tablets/bottle

Procasa II

1. Help to relieve the gout problem
2.Helps to reduce problems associated with JOINT (synovial fluid form) eg osteoarthritis

*Note: recommended to take with active calcium plus


This great product for only RM90 (PROMOTION PRICE ) with 84 tablets/bottle


Coiquinone

1. Blood circulation
2. Help slowing down the menopous process
3.Good for intercourse
4.Reduce the risk of having cronic cancer
5.Maintaining a healthy heart, blood pressure and the level of good cholesterol
6.Coenzyme Q10 provides 10 times more to the heart
7.Coenzyme Q10 is an important energy provider to the heart.

** Consumer aged 40 and above are encouraged to take coquinone because the decreasing production of Coenzyme Q10 in the body



























































BNa
:: This blog is dedicated to everyone who's concern about their health, their lives and their wealth..Feel free to drop by and thAnks a Lot for supporting uSWelcome to your truly ultimate health bloG




:: Blog ni aku kira untuk mereka yang utamakan kesihatan. aku gilakan supplemen sebab aku tau tabiat makan aku kureng skit. thn nih aku nak plan besar punya. hopefully aku dapat share everything ngan korang tak kiralah dalam full time job aku, as a freelance or as a best supplement distributor through mesia..

aDios amiGOs